tirsdag den 7. januar 2014

Grøn salat med langtidsbagte tomater og honningristede valnødder

Denne salat er en rigtig luksuriøs en af slagsen, som passede sig for en nytårsmiddag! Tomater er på denne årstid ikke altid den mest spændende oplevelsen men ved langtidsbagningen får de en anderledes intens og delikat smag, som jeg udnyttede i denne grønne salat med avocado og æble. Hertil ristede jeg nogle valnødder i honning, som karameliserede på panden. Velbekomme!



Grøn salat med langtidsbagte tomater og honningristede valnødder (4 personer):

  • 1 bakkede blandede salater (75 g)
  • 1 bakke rucola (75 g)
  • 1 stor syrligsødt æble (fx Ingrid Marie)
  • 1 moden avocado
  • citronsaft og salt
  • 500 g cherry(blomme)tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk honning
  • salt og peber
  • 50 g valnødder
  • 1 spsk honning
Start med at tilberede tomaterne (kan gøre dagen - eller flere dage - i forvejen): skær dem i halve og vend dem med en dressing af honning, olivenolie og balsamico i en skål. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden ned og hæld resten af dressingen over. Drys med salt og peber og bag tomaterne 1 times tid ved 200 grader og sluk herefter for ovnen. Lad dem stå heri ind til ovnen er kølet helt af. Opbevar tomaterne på køl i en lufttæt beholder ind til salaten tilberedes.
Kom valnødderne til en varm (men ikke alt for varm), tør pande og rist dem et par minutter - de må endelig ikke brænde på, så hold øje med dem. Kom honningen ved med en lille pinch salt og peber og vend rundt til honningen karameliserer. Lad nødderne køle af et lag og nogenlunde adskilte på en tallerken eller lidt bagepapir. Bland imens salaterne og skær avocadoen i tern og æblet i tynde skiver. Vend dem sammen med salater og tomater i en flot salatskål og top med valnødderne. 

Serveres til al slags festmad - fisk såvel som kød. :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar