fredag den 21. februar 2014

Lowcarb fiskelasagne med ostesauce

De fleste af os foretrækker nok laks, hvis vi skal spise et regulært stykke fisk, men i denne labre paleo lasagne med butternut squash-plader kommer den hvide fisk virkelig også til sin ret som smagskomponent - og så er den jo også ofte billigere! ;) Velbekomme :)



Lowcarb fiskelasagne med ostesauce (2-3 personer):
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 6 blommetomater (eller ½ dåse hakkede tomater)
  • ½ dåse hakkede tomater
  • ½ buillonterning
  • 1 lille broccoli
  • ca. 250 g sej- eller torskefileter (eller evt. rødspætte)
  • 500 g butternutsquash ('halsen' af en stor squash)
  • 2 dl mælk ( jeg brugte skummet)
  • ca. 50 g ost i mindre stykker - gerne en med en del smag (jeg brugte en blanding af Tomette de Savoie og gouda)
  • jævning: 1 spsk mel + 3 spsk vand
  • salt
  • muskat
Start med at skrælle butternut squashen og lav tynde 'plader' af den, enten på et mandolinjern eller med en god kniv.
Hak rødløget og svits det i olie i en gryde. Skær tomaterne i grovetern og hak hvidløg fint og kom begge dele i gryden sammen med dåsetomaterne og bouillon. Skær broccolien i små buketter og kom dem i gryden med 1/4 tsk muskat. Kom sejfileterne i og damp dem 4-5 minutter til de er møre. Hak dem lidt i stykker med grydeskeen og vend dem forsigtigt med resten af grydens indhold. Smag til med salt - den må godt være godt rimeligt salt i smagen som modspil butternut-pladernes sødme.
Tilbered imens ostesaucen: Bring mælken i kog og smelt osten heri under omrøring hæld jævningen i og pisk, mens sovsen blive tyk. Giv den et godt drys muskat og smag til med salt. Du kan evt. justere konsistensen med lidt vand hvis sovsen er for tyk.
Ved samling af lasagnen lægges et lag fiskesovs i bunden af et lille lasagnefad (ca. 15 x22 cm), dernæst et lag butternut-plader og fiskesovs skiftevis. Få et lag ostesauce ind i et af de midterste lag og top lasagnen med resten. Bag lasagnen 35-40 minutter ved 200 grader og server med en frisk salat.












2 kommentarer:

  1. Det der er sgu et must try, det ser bare SÅ godt ud!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var altså også bare toplækkert!

      Slet