søndag den 23. august 2015

Mini-calzones med spinat og feta

Calzone er er halvmåneformet indbagt pizza, og grunden til at jeg fx ikke har kaldt opskriften for pirogger, eller hvad man eller kalder den slags fyldt brød-lommer er, at jeg har taget udgangspunkt i min yndlings-pizzadej. Nå, men de her vegetariske spinat-fætre (der i øvrigt nemt kan blive veganske ved at udelade feta og kærnemælk) blev lavet til en picnic med et par søde veninder i det skønneste sommervejr. De er perfekte til madpakken! Velbekomme. :-)



Mini-calzones med spinat og feta (16 stk.):
  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 lille spsk salt
  • 1 spsk honning
  • 4 dl sigtemel
  • 2 spsk olivenolie
  • ca. 7-8 dl hvedemel
Fyld:
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 700 g helbladet frossen spinat
  • salt
  • 100 g feta eller gedefriskost
  • 1 lille sammenpisket æg til pensling
  • evt. sesamfrø eller andre frø til drys.
Smuldr gæren i en dejskål og tilsæt vand, kærnemælk, olie, salt og honning. Rør til gæren er opløst og tilsæt sigtemel. Bland hvedemelet i lidt ad gangen til dejen begynder at samle sig og vend den ud på et meldrysset bord. Ælt til en smidig, glat dej og lad den hæve en times tid.
Hak imens løg og hvidløg og svits det i olie i en gryde. Tilsæt spinat og lad det tø under låg. Damp/pres derefter så meget væde fra som muligt og smag til med salt. Smuldr feta/gedeost med en gaffel.
Del dejen i enten dejen i to dele og rul hver halvdel ud til en stor tynd pizza (ca. 45 cm Ø), som skæres i 8 firkanter - eller dejen hele dejen i 16 stykker der trilles til boller og rulles ud enkeltvis. Læg de udrullede stykker dej på en bageplade med bagepapir og kom lidt spinat og feta på den ene halvdel med lidt afstand til kanten. Fold den anden halvdel af dejen henover fyldet og luk hele vejen rundt med en gaffel. Pensl med æg og drys evt. med sesamfrø. Bag ca. 20.25 minutter ved 200 grader. Du kan nok kun bage en plade ad gangen, men fylde/folde/lukkearbejdet tager også lidt tid, så det passer ca. med at du er klar med en ny omgang, når den første er bagt. :-)
Nydes lune eller kolde.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar