lørdag den 22. august 2015

S'mores Pie

Har nogle af jer ristet skumfiduser over grillen i sommer? :-) Denne tærte er variation over en amerikansk treat kaldet s'mores (sammentrækning af 'some + more'), som er en sandwich af digestivekiks med en ristet skumfidus og et stykke smeltet chokolade i. Ren lejrbålshygge! ;-) Velbekomme.



S'mores Pie (nok til ca. 5 personer):
  • 200 g chokoladekiks (Prince/Hit-typen)
  • 50 g smør, smeltet
  • 1 spsk mælk
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 lys chokolade,
  • 25 g smør
  • 3/4 dl mælk (jeg brugte minimælk)
  • 130 g skumfiduser
Bræk kiksene let i stykker og kom dem i blenderen. Kør til de er helt findelte som rasp og bland med smeltet smør og 1 spsk mælk i en skål. Fordel blandingen i en tærteform (ca. 25 cm Ø) beklædt med bagepapir og pres den godt sammen med fingrene. Forsøg at lave en lille kant hele vejen rundt. Bag bunden i ovnen 8 minutter ved 200 grader.
Bræk chokoladen i små stykker eller hak den groft. Kom smør og mælk i en lille kasserolle og varm til kogepunktet under omrøring til smørret er smeltet. Tag af varmen og kom chokoladen i. Lad det stå 1-2 minutter og rør så langsomt ind til mælk og chokolade er blandet til en glat blank ganache. Hæld ganachen i den bagte tærtebund og fordel den i et jævnt lag. Læg skumfiduserne i et enkelt lag ovenpå og gril dem 5-10 minutter øverst i ovnen, til de tager lidt farve. Server straks!










1 kommentar:

  1. Hold da op, den tærte får bare munden til at løbe i vand! Der er vist ikke noget bedre end s'mores :-D
    - Rebekka, sweetcph.dk

    SvarSlet