De fleste har nok hørt om pumpkin pie - en vaskeægte amerikansk dessertklassiker. På billedet ovenfor har jeg eksperimenteret med en skøn mad-græskartærte med en low carb blomkålsbund. Den kan både spises lun og kold!
Fra pie til pizza! Jeg har lavet masser af pizzabunde baseret på grøntsager efterhånden - og én af dem var denne herlige butternut squash-pizza med kylling, spinat og hummusdressing.
Efterår er også lige med tid for varme supper. Her er en skøn og nem suppe med de bedste af årstidens grøntsager:
En anden suppe med butternut squash og tahin:
Og nu vi er ved suppen - hvad så med lidt lækkert brød til? ;-) Disse små brød er med græskar og ost - og den søde og salte smag går perfekt i spænd!
Danskerne elsker at spise bagte rodfrugter som tilbehør til vintermaden - men hvad med at variere med bagt græskar? Her er det en skøn krydret version i selskab med jordskokker og fennikel, som gør sig glimrende til fjerkræ!
Bagt græskar kan også glimrende bruges i salater. Fx i en simpel grønkålssalat som denne serveret med nogle lækre ovnbagte frikadeller:
Græskar gør sig desuden glimrende som substitut for en traditionel kartoffelmos, hvis den får selskab af nogle salte ingredienser som fx feta og hvidløg. Her serveret med kylling og spinat:
Og endelig kan halsen af en butternut squash i tynde skiver med stort held anvendes som lasagneplader. Her har jeg lavet en fiskelasagne med ostesauce:
Nå, nu er det vist tid til en tur i det søde køkken. Vi kunne passende starte med morgenmaden, fx i selskab med disse lækre low carb lune græskarpandekager med en sund choko-banansauce.
Eller hvad med et sødt og krydret low carb græskarbrød, der smager som kage, men kan nydes uden dårlig samvittighed, når du har lyst til lidt sødt? ;-)
Men hvis der skal være kage til mange, så er denne krydrede græskar-bradepandekage med bagt ricotta-creme på toppen altså også et hit!
Håber der var noget, I kunne bruge! :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar