Broccoli-porresuppe (2-3 personer)
- 1 stor broccoli
- 1 porre
- ½ bouillonterning
- 8 dl vand
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 god spsk smuldret Danablu (eller anden ost med en lidt 'skarp' smag; cheddar, pecorino etc.)
- Salt
- Yoghurt/cremefraiche til servering
Skær porren i ringe og broccoli i mindre stykker (brug endelig også stokken - men skær evt. 'skallen' af, hvis den er for træagtig!). Kom begge dele i en gryde og svits at par minutter i olivenolie. Tilsæt vand og bouillon og kog ca. 10 minutter, eller til broccolien er ved at være mør. Tag gryden af varmen og purér suppen med en stavblender direkte i gryden. Rør eddike og siden ost, til den er smeltet ud i suppen. Smag til med salt og server med en klat yoghurt eller cremefraiche!
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSlet