mandag den 22. oktober 2012

Nem broccoli-porresuppe

Hvis man har nogle grøntsager liggende, der begynder at se lidt visne og gule ud, kan man altid lave suppe af dem! Det gjorde jeg fx med en porre og et broccolihoved, der havde fået lov at ligge, mens jeg var på efterårsferie, og resultatet var ikke til at sætte en finger på! :)



Broccoli-porresuppe (2-3 personer)
  • 1 stor broccoli
  • 1 porre
  • ½ bouillonterning
  • 8 dl vand
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 god spsk smuldret Danablu (eller anden ost med en lidt 'skarp' smag; cheddar, pecorino etc.)
  • Salt
  • Yoghurt/cremefraiche til servering
Skær porren i ringe og broccoli i mindre stykker (brug endelig også stokken - men skær evt. 'skallen' af, hvis den er for træagtig!). Kom begge dele i en gryde og svits at par minutter i olivenolie. Tilsæt vand og bouillon og kog ca. 10 minutter, eller til broccolien er ved at være mør. Tag gryden af varmen og purér suppen med en stavblender direkte i gryden. Rør eddike og siden ost, til den er smeltet ud i suppen. Smag til med salt og server med en klat yoghurt eller cremefraiche!




1 kommentar: