Spinattærte med bønnebund (ca. 3 personer):
Bund:
- 1 dåse kidneybønner
- 1 dl havregryn
- 1 spsk olie
- 3 spsk vand
- 1 spsk sesamfrø
Tænd ovnen på 225 grader. Blend bønnerne med vand til en glat masse og rør olie, gryn og sesamfrø i. Fordel bønnemassen i et smurt tærtefad og glat den jævn med en ske. Forbag den ca. 15 minutter, eller til den føles fast.
Fyld:
- 1 pose (600 g) frossen helbladet spinat
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- salt
- ½ tsk muskat
- ca. 1½ dl yoghurt
- ca. 1 dl finrevet pecorino/parmesan
- Jævning: 1 god spsk majsstivelse rørt op med 3 spsk vand
Hak løget og hvidløg svits det i olivenolie i en gryde med spinat, salt og muskat. Vend yoghurt, ost og jævning i og varm igennem. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund og bag 15-20 minutter. Server med æblestykker eller en frisk salat.
- Som sagt altså og glimrende kold! ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar