Blomkålsotto med butternut squash (2 personer):
- 1 medium blomkål
- ca. 400 g butternut squash (omtrendt den runde ende, uden skræl)
- ½ bouillonterning + vand
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ca. 3 spsk revet parmesan/pecorino
- ca. 1½ spsk hvidvinseddike
- 1 spsk majsstivelse (Maizena) rørt op i 1 spsk koldt vand
- salt og peber
Lav blomkål til 'ris', enten ved at rive det eller give det nogle få stød i blenderen i mindre portioner.
Skræl butternut squashen (og fjern kernerne, hvis du bruger den runde ende) og skær den i mindre tern. Kom dem i en gryde med bouillon og vand, så det knap dækker butternut squashen. Kog/damp ca. 10 minutter, til ternene er møre, og purér (med kogevand) med en stavblender.
Hak imens løg og hvidløg, og svits begge dele i en gryde med olivenolie. Tilsæt blomkålsris og svits et par minutter. Vend den purerede butternut squash og majsstivelsen i. Tilsæt evt. en smule vand, hvis det virker for tørt. Kog et par minutter og vend ost og eddike i. Smag til med salt og peber.
Server med en syrligsød salat. Fx som her, en rødbedesalat med æble og dressing af brombæreddike (eller anden god eddike) og hindbærmarmelade:
Skræl butternut squashen (og fjern kernerne, hvis du bruger den runde ende) og skær den i mindre tern. Kom dem i en gryde med bouillon og vand, så det knap dækker butternut squashen. Kog/damp ca. 10 minutter, til ternene er møre, og purér (med kogevand) med en stavblender.
Hak imens løg og hvidløg, og svits begge dele i en gryde med olivenolie. Tilsæt blomkålsris og svits et par minutter. Vend den purerede butternut squash og majsstivelsen i. Tilsæt evt. en smule vand, hvis det virker for tørt. Kog et par minutter og vend ost og eddike i. Smag til med salt og peber.
Server med en syrligsød salat. Fx som her, en rødbedesalat med æble og dressing af brombæreddike (eller anden god eddike) og hindbærmarmelade:
Velbekomme!
Så spennende!
SvarSletJa, er det ikke fantastisk, hvad man kan gøre med et blomkål?! ;)
Slet