- Ja, lige med kig til min skønne baggård! ;-) Det bliver sværere og svære at tage ordentlige billeder om aftenen, nu hvor det langsomt bliver tidligere mørkt og lyset derfor er dårligt!
Galette med butternut squash og balsamicoløg (2-3 personer):
Bund:
- 1 dl grahamsmel
- 1 dl havregryn
- 1 dl hvedemel
- 2 spsk sesamfrø
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 6-7 spsk vand
Jeg må hellere tilføje, at denne opskrift blev til 'på slump', som man siger, så målene (især mel) er ca.-mål, men så længe, dejen hænger sammen, kommer det sig ikke så nøje, hvor meget, der er i af hvad!
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og rør olie i. Tilsæt derefter vand en skefuld af gangen, idet du hele tiden rører det ud i melet. Saml dejen og ælt den igennem. Den er meget fast, men skal være til at rulle tyndt ud (ca. 3 mm tyk) som her:
Den udrullede tærtebund lægges på en bageplade med bagepapir med 'melsiden' op (den side, der har vendt ned mod bordet, mens du rullede dejen ud).
Fyld:
- ca. 400 g butternut squash
- 1 stort løg (ca. 200 g)
- 2 tykke frankfurterpølser (eller ca. 175 g pølser)
- ½ spsk olivenolie
- rosmarin
- salt
- 3 tsk balsamicoglace (alternativt 3 tsk almindelig mørk balsamico + ½ tsk rørsukker)
Butternut squash skæres i mindre tern (ca. 2x2 cm) og vendes med olie, salt og et godt drys rosmarin i en skål.
Løget skæres i tynde, kvarte ringe og svitses ved lav varme i olie og lidt salt i ca. 10 minutter. Panden tages af varmen og balsamico vendes i.
Pølserne ristes ligeledes på panden (vi brugte selv en rest, der allerede var stegt) og skæres i halve skiver.
Tænd ovnen på 210 grader og fordel først løg, så pølser og til sidst butternut squash på den udrullede dej med ca. 5 cm til kanten. Pensl dejkanterne med mælk og fold dem op omkring fyldet.
Bag galetten 30-35 minutter.
Bag galetten 30-35 minutter.
Server galetten med en frisk salat til! Fx denne med avocado, tomat og syrlige æbler dryppet med en honning-sennepsdressing:
Velbekomme! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar