lørdag den 20. oktober 2012

Små pastinakpandekager med rug og havre

Disse lækre, små pandekager, lavet uden hvedemel, er fulde af sunde fibre fra pastinakker, havre- og ruggryn!



Små pastinakpandekager med rug og havre (4 personer):
  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 2 dl havregryn (jeg brugte grovvalsede)
  • 2 dl ruggryn (kan erstattes med havregryn)
  • 4 spsk kartoffelmel (kan erstattes med majsstivelse eller hvedemel)
  • 2 mellemstore groftrevne pastinakker
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk salt
  • Olivenolie eller smør til stegning
Pisk æg og mælk sammen i en skål og rør resten af ingredienserne i. Lad dejen stå og trække ca. 15-20 minutter, eller til grynene er blevet bløde og har suget lidt af væsken. Rør grundigt for en mere sammenhængende dej. Sæt 3 små, tykke pandekager med en (sovse)ske på en jævnt varm pande med olie, idet du bruger skeen til at brede dejen lidt ud med. Der skal ca. 2 spsk dej til hver pandekage, og du kan stege 3-4 stykker ad gangen afhængig af pandens størrelse. Læg de færdige pandekager i et fad, mens du steger færdig. 


Der er faktisk ingen grænser for, hvad du kan spise pandekagerne med af fyld, men et par forslag kunne være:
  • Rodfrugtmos af fx rødbeder, selleri og gulerødder
  • Som blinis med røget fisk og cremefraiche
  • Bagte squash og aubergine med hummus eller peperonata
  • Tomat og guacemole
  • Pesto og ost
Vi fik dem med en ovnbagt bradepande med porrer og butternut squash vend med lidt olivenolie, salt og salvie:


Velbekomme!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar