Små pastinakpandekager med rug og havre (4 personer):
- 4 æg
- 4 dl mælk
- 2 dl havregryn (jeg brugte grovvalsede)
- 2 dl ruggryn (kan erstattes med havregryn)
- 4 spsk kartoffelmel (kan erstattes med majsstivelse eller hvedemel)
- 2 mellemstore groftrevne pastinakker
- 2 tsk timian
- 1 tsk salt
- Olivenolie eller smør til stegning
Pisk æg og mælk sammen i en skål og rør resten af ingredienserne i. Lad dejen stå og trække ca. 15-20 minutter, eller til grynene er blevet bløde og har suget lidt af væsken. Rør grundigt for en mere sammenhængende dej. Sæt 3 små, tykke pandekager med en (sovse)ske på en jævnt varm pande med olie, idet du bruger skeen til at brede dejen lidt ud med. Der skal ca. 2 spsk dej til hver pandekage, og du kan stege 3-4 stykker ad gangen afhængig af pandens størrelse. Læg de færdige pandekager i et fad, mens du steger færdig.
Der er faktisk ingen grænser for, hvad du kan spise pandekagerne med af fyld, men et par forslag kunne være:
- Rodfrugtmos af fx rødbeder, selleri og gulerødder
- Som blinis med røget fisk og cremefraiche
- Bagte squash og aubergine med hummus eller peperonata
- Tomat og guacemole
- Pesto og ost
Vi fik dem med en ovnbagt bradepande med porrer og butternut squash vend med lidt olivenolie, salt og salvie:
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar