torsdag den 25. oktober 2012

Sund æblegrøds-müsli med kanel og mandler

Da jeg den anden dag postede opskriften på æblegrød med kanel og kardemomme, lovede jeg også at komme med nogle forslag til, hvad man kunne bruge grøden til. Denne æblemüsli udnytter æblegrødens klister-egenskaber til at lave de sprøde klumper, som man normalt tilsætter en hel del smør og sukker for at opnå!
Inspiration til opskriften fandt jeg her.




Sund æblegrødsmüsli med kanel og mandler (ca. 8 dl):
  • 5 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl grofthakkede mandler
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1(½) spsk kanel
  • 1½ spsk sirup (eller honning)
  • ca. 2 dl usødet æblemos (uden klumper!)
Tænd ovnen på 200 grader. Bland gryn, nødder, kerner og kanel i en skål. Rør derefter sirup og æblemos grundigt i. Fordel blandingen i en bradepande med bagepapir (sørg for, at der ikke er alt for store klumper) og rist den ca. 15 minutter i ovnen, idet du ind i mellem vender rundt i blandingen. Test om müslien er færdig ved at tage en af 'klumperne' ud og lad den køle lidt af. Hvis den er tør og sprød, er müslien færdig! :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar