Speltsalat med tomater og glaserede pastinakker (3 personer):
- 1½ dl speltkerner
- 3 dl vand
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 4 store pastinakker (eller persillerødder)
- 2 spsk balsamicoglace (eller 2 spsk mørk balsamico og ½ spsk rørsukker)
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- ½ spsk rørsukker
- ½ tsk salt
- ca. 8 cherrytomater (gerne i forskellige farver)
Tænd ovnen på 220 grader. Sræl pastinakkerne og skær dem i stave. Kom dem i et ovnfast fad og vend med balsamicoglace, olie, rørsukker, salt og citronsaft. Bag dem ca. 25-30 minutter eller til de er møre. Vend rundt i dem under vejs.
Kog imens speltkernerne i 3 dl letsaltet vand ca. 20 minutter og lad dem stå og trække lidt og suge det sidste vand. Vend olie og citronsaft i, evt. mere salt, hvis det trænger.
Vend speltkerner og bagte pastinakker sammen og top med tomaterne i halve.
Server med en frisk salat, fx rødkålsråkost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar