mandag den 19. november 2012

Stegt polenta med tomater og pecorino

Polenta er majsgryn kogt kortvarigt til en tyk grød med vand. Når massen køler af, stivner den, og så kan man som i denne opskrift stege sin polenta og servere den som glutenfrit alternativ til fx pasta. 



Stegt polenta med tomater og pecorino (8 stk. polenta):
  • 4 dl vand
  • 1 dl (med top) majsgryn
  • 3/4 tsk salt
  • ca. 8 cherrytomater
  • ca. 3 spsk fintrevet pecorino eller parmesan
Bring vand og salt i kog i en gryde og tilsæt majsgryn langsomt under omrøring, for at det ikke klumper. Skru helt ned for varmen og lad det koge ca. 4 minutter - stadig under omrøring - til en tyk grød. Polentaen sprutter i øvrigt, så pas på hænderne!
Hæld polentaen ud i en tærteform eller lignende og glat den ud med en ske til ca. 1,5 cm tykkelse. Lad det stivne på køl ca. ½ time eller til den er helt fast.
 Skær polentaen ud, som du lyster. Jeg skar 8 pizzaslize-stykker af min portion.
Steg stykkerne et par minutter på hver side i olivenolie til de får lidt farve og server med tomater og ost.

Bon appetit!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar