Stegt polenta med tomater og pecorino (8 stk. polenta):
- 4 dl vand
- 1 dl (med top) majsgryn
- 3/4 tsk salt
- ca. 8 cherrytomater
- ca. 3 spsk fintrevet pecorino eller parmesan
Bring vand og salt i kog i en gryde og tilsæt majsgryn langsomt under omrøring, for at det ikke klumper. Skru helt ned for varmen og lad det koge ca. 4 minutter - stadig under omrøring - til en tyk grød. Polentaen sprutter i øvrigt, så pas på hænderne!
Hæld polentaen ud i en tærteform eller lignende og glat den ud med en ske til ca. 1,5 cm tykkelse. Lad det stivne på køl ca. ½ time eller til den er helt fast.
Hæld polentaen ud i en tærteform eller lignende og glat den ud med en ske til ca. 1,5 cm tykkelse. Lad det stivne på køl ca. ½ time eller til den er helt fast.
Skær polentaen ud, som du lyster. Jeg skar 8 pizzaslize-stykker af min portion.
Steg stykkerne et par minutter på hver side i olivenolie til de får lidt farve og server med tomater og ost.
Steg stykkerne et par minutter på hver side i olivenolie til de får lidt farve og server med tomater og ost.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar