Blomkålssalat med linser og kærnemælksdressing (frokost til 3, tilbehør til 4):
- 1 dl grønne linser
- 1 spsk olivenolie
- ½ spsk hvidvinseddike
- 3/4 blomkålshoved
- 1 forårsløg
- 5 spsk kærnemælk
- ½ spsk hyldeblomstsaft (eller ½ tsk honning)
- 3 tsk citronsaft
- salt og peber
Kog linserne i rigeligt letsaltet vand i ca. 15 minutter eller til de er møre, men stadig faste. Hæld overskydende vand fra, kom linserne i en lille skål og vend med olie og eddike samt et drys salt.
Skær blomkål i mundrette stykker og fordel dem i et salat fad. Fordel linserne ovenpå og top med forårsløg i tynde ringe. Rør kærnemælk sammen med hyldeblomst- og citronsaft og smag til med en knivspids salt og peber. Dryp dressingen over salaten og server.
Skær blomkål i mundrette stykker og fordel dem i et salat fad. Fordel linserne ovenpå og top med forårsløg i tynde ringe. Rør kærnemælk sammen med hyldeblomst- og citronsaft og smag til med en knivspids salt og peber. Dryp dressingen over salaten og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar