lørdag den 20. juli 2013

Svampet bananbrød med hele mandler

Dette lækre bløde banangrød smager nærmest som kage, men er sundt nok til, at det kan spises til morgenmad! Bagt med fuldkornsmel, kun sødet med banan og en skefuld honning og uden tilsat fedtstof bliver det næsten ikke sundere. Prøv det! ;-)



Svampet bananbrød med hele mandler:

  • 3 store (over)modne bananer (skal give ca. ½ liter i moset tilstand)
  • 1 æg
  • 2 gode spsk græsk yoghurt
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk ingefær
  • 1 dl hvedemel
  • 2½ dl grahamsmel
  • 1½ natron
  • 1 god håndfuld mandler
Mos/blend bananerne og rør mosen sammen med æg, honning og yoghurt. Rør krydderierne i og derefter, lidt ad gangen, melet. Rør til sidst natron og mandler i og hæld dejen i en brødform (jeg brugte en 2 liters) beklædt med bagepapir. Bag brødet ca. 50 minutter, ved 180 grader og lad det køle af mindst 45 minutter på en rist, inden du skærer i det. Server med lidt smør eller som det er.





4 kommentarer:

  1. Nøj hvor ser det godt ud, kan være at man skulle prøve at erstatte sin egen opskrift og så prøve noget nyt ;)

    SvarSlet
  2. Yum, hvor ser det godt ud - banankage med nødder er en af mine favoritter! (:

    - Anne

    SvarSlet
  3. Ja, vi er altså også helt tossede med det! :D

    SvarSlet
  4. Har lige afprøvet din opskrift dog uden mandler for at spare på kalorierne :) Den er rigtig god og super svampet. Tak for opskriften! :)

    SvarSlet