torsdag den 1. august 2013

Paleo Paella

Her kommer en ægte spansk klassiker i en paleo fortolkning med blomkålsris. Jeg valgte at krydre den utraditionelt, men hvis du er til en mere neutral udgave kan krydderierne sagtens undlades! Velbekomme :)



Paleo Paella (2-3 personer):

  • 1 stor blomkål
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3/4 spsk finthakket frisk ingefær
  • 1 stor snackpeber (eller to små)
  • 2 gulerødder
  • 1½ dl edamamebønner eller grønne ærter
  • 2 tomater
  • 1 tsk af hver: karry, spidskommen, paprika, koriander, garam masala
  • 1 squeeze limesaft
  • salt
  • 150 g (tiger)rejer eller plukket kylling
Skær blomkålen i mindre stykker og puls dem af 2-3 omgange i blenderen til ris-struktur. Hak løg og hvidløg og skær snackpeber, gulerødder og tomater i tern. Svits løget i olie og tilsæt de andre grøntsager samt krydderier. Kom evt. en smule vand i bunden af gryden så det ikke brænder på og skub i det til gulerødderne er møre. Vend blomkålsris og limesaft i og vend forsigtigt rundt. Efter et par minutter vendes rejer og edamamebønner i og der smages til med salt. Server straks!



1 kommentar:

  1. uhm paella i en paleo version - hvor lækkert og jeg syntes de krydderier du har brugt sidder lige i skabet!

    god fredag

    kh Maria

    SvarSlet