lørdag den 25. juli 2015

Bagt laks med avocado på squash-tagliatelle

Her kommer et simpelt måltid, der emmer af sommer, men kan nydes hele året. Ovndampet lyserød laks plukket i grove stykker, serveret på et leje af strimlet squash med cremet avocado og et stænk citronsaft. Velbekomme! :-)


Bagt laks med avocado på squash-tagliatelle (2 personer):
  • Et stykke laksefilet på ca. 300-350 g (du kan også bare bruge frosne lakseportioner)
  • 1 moden avocado
  • 1 (meget!) stor squash (eller to små)
  • citronsaft
  • salt
  • evt. tomat og en klat cremfraiche el.lign. til servering
Læg laksefileten med skindsiden ned i et ildfast fad foret med bagepapir. Dryp med citronsaft og drys med salt og dæk fadet med stanniol. Bag fisken ca. 25 minutter ved 200 grader eller til den er mør.
Striml imens squashen med en kartoffelskræller eller et juliennejern. Vend med en sqeeze citronsaft og et drys salt og varm den igennem 1-2 minutter i mikroovnen. Anret på to tallerkener med avocado i skiver og den bagte laks plukket i grove stykker. Giv evt. fiske lidt ekstra citronsaft og salt. Pynt med tomatbåde og en klat cremefraiche og server straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar