Svinemørbrad med gorgonzolasauce og gulerodsmos (2 sultne mennesker):
- 1 svinemørbrad
- 1 spsk urtepasta (en tube med en pesto-lignende ting, jeg købte i Føtex - du kan nok også bare bruge almindelig grøn pesto)
- 1 squash
- 2 tomater
- 1 rødløg
- 0,5 spsk olivenolie
- 1,5 dl mælk (jeg brugt minimælk - du kan også bruge fløde, hvis det skal være rigtig luksus.. ;) )
- 80 g gorgonzola (gerne en intenso-variant)
- Jævning: 1-1,5 spsk majsstivelse rørt med en smule vand
- 6 store gulerødder (ca. 800 g)
- 1 spsk citronsaft
- salt
Skær squash og rødløg i grove stykker og vend med olivenolie i et ildfast fad og drys med salt. Skær tomaterne i halve på den horisontale led og læg dem i fadet med skindsiden ned. Brun mørbraden kortvarigt på alle sider i lidt olie i en gryde. Gnid den med salt og pesto og læg den i det ildfaste fad. Bag ca. 45 minutter ved 200 grader og dæk fadet med stanniol ca. halvvejs i bagetiden.
Skræl imens gulerødderne og skær dem i grove stykker og kog dem helt møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og purér med en stavblender. Smag til med citronsaft og salt.
Til gorgonzolasaucen bringes mælken i kog, hvorefter gorgonzolaen (i lidt mindre stykker) smeltes deri. Jævn saucen alt efter hvor tyktflydende, du ønsker den. Server saucen med mørbraden gulerodsmos og bagte grøntsager.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar