torsdag den 23. juli 2015

Svinemørbrad med gorgonzolasauce og gulerodsmos

Jeg havde købt et kæmpe stykke gorgonzola i Føtex, og da jeg trods alt ikke gider at spise gorgonzola-madder hver eneste dag, arbejder jeg på forskellige andre anvendelsesmuligheder (forslag i øvrigt mere en velkomne!). Én af dem blev denne nemme gorgonzola-sauce som blev serveret til en urtemarineret svinemørbrad med gulerodsmos og bagt squash. Velbekomme!



Svinemørbrad med gorgonzolasauce og gulerodsmos (2 sultne mennesker):
  • 1 svinemørbrad
  • 1 spsk urtepasta (en tube med en pesto-lignende ting, jeg købte i Føtex - du kan nok også bare bruge almindelig grøn pesto)
  • 1 squash
  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • 0,5 spsk olivenolie
  • 1,5 dl mælk (jeg brugt minimælk - du kan også bruge fløde, hvis det skal være rigtig luksus.. ;) )
  • 80 g gorgonzola (gerne en intenso-variant)
  • Jævning: 1-1,5 spsk majsstivelse rørt med en smule vand
  • 6 store gulerødder (ca. 800 g)
  • 1 spsk citronsaft
  • salt
Skær squash og rødløg i grove stykker og vend med olivenolie i et ildfast fad og drys med salt. Skær tomaterne i halve på den horisontale led og læg dem i fadet med skindsiden ned. Brun mørbraden kortvarigt på alle sider i lidt olie i en gryde. Gnid den med salt og pesto og læg den i det ildfaste fad. Bag ca. 45 minutter ved 200 grader og dæk fadet med stanniol ca. halvvejs i bagetiden.
Skræl imens gulerødderne og skær dem i grove stykker og kog dem helt møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og purér med en stavblender. Smag til med citronsaft og salt. 
Til gorgonzolasaucen bringes mælken i kog, hvorefter gorgonzolaen (i lidt mindre stykker) smeltes deri. Jævn saucen alt efter hvor tyktflydende, du ønsker den. Server saucen med mørbraden gulerodsmos og bagte grøntsager.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar