torsdag den 30. maj 2013

Gulerodspesto med soltørrede tomater

Pesto er en af de taknemmelige opfindelser, der kan varieres i det uendelige! Her kommer en af de lidt mere usædvanlige af slagsen lavet på gulerødder, soltørrede tomater og ristede solsikkekerner samt et pift af appelsinsaft. Velbekomme :)



Gulerodspesto med soltørrede tomater (ca. 2 dl):

  • 2 store gulerødder
  • ca. 5 halve soltørrede tomater i olie
  • 2 gode spsk solsikkekerner
  • saften af en lille appelsin
  • salt
Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker. Kog dem i ca. 10 minutter eller til de er møre og hæld vandet fra. Rist imens solsikkekernerne gyldne på en varm, tør pande og pres appelsinen. Kom gulerødder, appelsinsaft og soltørrede tomater i et lille blenderglas/minihakker og blend til en glat konsistens. Tilsæt solsikkekerner og blend igen. Smag til med salt og evt. flere soltørrede tomater.


TIP: Prøv også at komme hakkede krydderurter som timian eller basilikum i, eller en lille humpel parmesan/pecorino.



2 kommentarer:

  1. uhm den lyder jo for lækker den pesto!
    Jeg har før lavet 2 forskellige gulerodspestoer, men ikke en med soltørrede tomater, men det lyder som en super god kombi, så den vil jeg da helt sikkert prøve ;-)

    Tak for inspirationen og ha en dejlig dag

    kh Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er altså også bare virkelig delikat, hvis jeg selv skal sige det! ;)
      Dejligt at du kunne lide opskriften og god dag til dig også.:)

      Slet