Ingefærmarineret svinemørbrad med rarbarber (6 prs.):
- 2 svinemørbrader
- 1 god spsk fintrevet frisk ingefær
- 4-5 fed hvidløg, fintrevet
- 4 spsk citronsaft
- 2 tsk honning
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 200 g rabarber
- 4 tsk sukker (eller honning)
- et bundt forårsløg
Gnid kødet med et godt drys salt. Rør ingefær, hvidløg, citronsaft, olie, honning og salt sammen til en marinade og kom den i en plasticpose sammen med mørbraderne, idet du sørger for at massere marinaden godt rundt på kødet. Lad det trække i posen (du kan evt. lukke den med en klemme) i mindst 45 minutter, og skær imens forårsløg og rabarber i små stykker. Vend rabarberstykkerne med sukker og arranger dem sammen med forårsløg oven på mørbraderne i et ildfast fad. Bag retten ca. 50 minutter ved 200 grader (eller til kødet er gennemstegt) og server kødet i skiver med det bagte tilbehør samt ris og en frisk salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar