onsdag den 7. august 2013

Ingefærmarineret svinemørbrad bagt med rabarber

Denne ret er en fusion mellem asiatiske smagstoner og det populære 'nye nordiske køkken': en kraftig marinade med ingefær, hvidløg og honning får et herligt modspil fra et tilbehør af bagte rabarber og forårsløg. Velbekomme! :)


Ingefærmarineret svinemørbrad med rarbarber (6 prs.):

  • 2 svinemørbrader
  • 1 god spsk fintrevet frisk ingefær
  • 4-5 fed hvidløg, fintrevet
  • 4 spsk citronsaft
  • 2 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 200 g rabarber
  • 4 tsk sukker (eller honning)
  • et bundt forårsløg
Gnid kødet med et godt drys salt. Rør ingefær, hvidløg, citronsaft, olie, honning og salt sammen til en marinade og kom den i en plasticpose sammen med mørbraderne, idet du sørger for at massere marinaden godt rundt på kødet. Lad det trække i posen (du kan evt. lukke den med en klemme) i mindst 45 minutter, og skær imens forårsløg og rabarber i små stykker. Vend rabarberstykkerne med sukker og arranger dem sammen med forårsløg oven på mørbraderne i et ildfast fad. Bag retten ca. 50 minutter ved 200 grader (eller til kødet er gennemstegt) og server kødet i skiver med det bagte tilbehør samt ris og en frisk salat.




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar