tirsdag den 11. februar 2014

Sprøde grønkålskiks

Jeg lavede i sidste uge en ordentlig portion grønkålspesto, men det var altså også lige i overkanten af, hvad jeg ene person kunne komme igennem, inden den blev for gammel. Derfor besluttede jeg at komme resten i en portion sprøde kiks med masser af kerner, og resultatet var ret lækkert! Grønkålssmagen giver et raffineret twist til de sædvanlige knækbrød. Velbekomme :)



Sprøde grønkålskiks (1 bageplade):
  • 1½ dl grønkålspesto (eller anden, gerne lidt grøntsagskoncentreret, pesto)
  • 1 dl vand
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 spsk hørfrø
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 dl sigtemel
  • 1 dl + et par håndfulde rugmel
  • 2 tsk bagepulver
Rør pestoen sammen med vand, bagepulver og kerner. Rør sigtemel i lidt ad gangen og herefter den ene dl rugmel. Tilsæt herefter rugmel efter behov; du skal ende med en fast, ikke klistret, men heller ikke tør, dej. Rul dejen ud i en rektangel af ca. ½ cm tykkelse og læg den på en bageplade med bagepapir. Prik dejen med en gaffel og skær den næsten igennem i passende kiksefirkanter. Bag ca. 20-25 minutter ved 200 grader. Bræk firkanterne fra hinanden og lad dem køle helt af på en rist, inden du kommer dem i en kagedåse eller lignende.

Server kiksene, som de er, eller med smør og/eller ost!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar