Sprøde grønkålskiks (1 bageplade):
- 1½ dl grønkålspesto (eller anden, gerne lidt grøntsagskoncentreret, pesto)
- 1 dl vand
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl sesamfrø
- 2 spsk hørfrø
- 2 spsk græskarkerner
- 2 dl sigtemel
- 1 dl + et par håndfulde rugmel
- 2 tsk bagepulver
Rør pestoen sammen med vand, bagepulver og kerner. Rør sigtemel i lidt ad gangen og herefter den ene dl rugmel. Tilsæt herefter rugmel efter behov; du skal ende med en fast, ikke klistret, men heller ikke tør, dej. Rul dejen ud i en rektangel af ca. ½ cm tykkelse og læg den på en bageplade med bagepapir. Prik dejen med en gaffel og skær den næsten igennem i passende kiksefirkanter. Bag ca. 20-25 minutter ved 200 grader. Bræk firkanterne fra hinanden og lad dem køle helt af på en rist, inden du kommer dem i en kagedåse eller lignende.
Server kiksene, som de er, eller med smør og/eller ost!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar