Vegansk karrygryde med linser, aubergine og spinat (2-3 personer):
- 1,5 dl grønne linser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk fintrevet frisk ingefær
- 3 store gulerødder
- 1 aubergine
- 400 g helbladet spinat (jeg brugte frossen)
- 2 spsk karry
- 2 spsk spidskommen
- 1 spsk paprika
- 1 tsk kanel
- 1 bouillonterning
- 1 dåse kokosmælk (ikke light)
- evt. lidt citronsaft
Kog linserne møre (men stadig med bid) i rigeligt letsaltet vand - ca. 20 minutter - og hæld så vandet fra.
Hak imens løget og svits det i lidt olie i en stor gryde. Hak eller riv hvidløg og ingefær fint og skær gulerødderne i halve skiver. Kom alle tre dele i gryden og svits. Skær aubergine i kvarte skiver og kom dem i gryden. Svits et par minutter og kom så spinaten ved. Læg låg over så den kan tø (eller du kan også tø den i mikroovnen inden du kommer den i). Tilsæt krydderier, bouillon og kokosmælk og lad det simre til grøntsagerne er møre. Vend linserne i og varm igennem. Smag til med salt og evt. lidt citronsaft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar